Kinderen

Soms is het leven fijn en soms niet. Dat hoort er gewoon bij. Als het erg moeilijk is, dan is het goed om met iemand te praten— iemand die je vertrouwt. Als je niemand weet—of je hebt al met iemand gepraat, maar het helpt niet—dan kun je ook met ons praten.

Je kunt ons bellen: 06 – 404 317 40 of mailen marseille@praktijkjoss.nl
06 – 195 316 57 soppe@praktijkjoss.nl

Wij kunnen goed luisteren, we oordelen niet en we kunnen veel begrijpen.
Je hoeft ons voor zo’n gesprek niet te betalen.

Soms is even praten genoeg. Soms ook niet. We kunnen meer doen. We kunnen met je meedenken en kijken wat er niet goed gaat. Soms gaat het thuis en op school niet goed. We kijken met jou wat je eraan kunt doen. En we kijken wie jou kan helpen. En als dat nodig is kijken we hoe wij jou kunnen helpen. We kunn  en ook met school en je ouders praten als dat nodig is.
Als we dat gaan doen, dan kost dat geld. Maar jij hoeft dat niet te betalen. Daar zijn regelingen voor.

Wat we nog meer doen

Gezinstherapie met kinderen

Als jij een probleem hebt, dan lijkt het vaak alsof jij de enige bent in het gezin of op school, die een probleem heeft. Maar meestal is dat niet zo. Vaak hebben ook anderen in het gezin een probleem. En daarom is het goed om met het hele gezin naar de problemen te kijken.
In de gezinstherapie zitten alle mensen en kinderen die bij het gezin horen bij elkaar (vaak in een kring, maar dat hoeft niet altijd). En er zitten ook twee therapeuten in de kring. Dat zijn wij, Anne-Marie en Jolant.
Alle mensen en kinderen praten met elkaar over hoe ze graag willen dat het in het gezin gaat. En ze praten over wat ze nodig hebben. En ze praten over hoe ze elkaar kunnen helpen. Dat is best heel moeilijk. En daarom helpen wij iedereen in het gezin om te zeggen wat hij graag wil zeggen en om goed naar anderen te luisteren.
En we helpen bij het bedenken hoe iedereen elkaar kan helpen. En misschien vind je het gek, maar door zo met elkaar te praten, gaat iedereen —na een tijdje —een beetje anders doen en daardoor gaat iedereen zich in het gezin steeds een beetje beter voelen. En zo kunnen de problemen oplossen.
Steeds na twee weken doen we weer zo’n gesprek. Totdat het beter gaat.

Coaching

Als je wilt leren om anders met sommige dingen om te gaan dan kan een coach je daarbij helpen. Ze doet dat door met je te praten. Maar ze kan ook met je meegaan naar de plek waar je het anders wilt doen, en je daar helpen. Hierover maken we samen afspraken.

Verwijzen

Als je hulp nodig hebt die wij je niet kunnen geven dan zorgen wij dat je bij iemand terecht kunt die je daarmee goed kan helpen.

Hoe gaan we het regelen

  • Als je ons belt of mailt, bellen of mailen we je terug. Dezelfde dag of een of twee dagen later. En als je wilt, maken we een afspraak.
  • Als we weten wat er aan de hand is gaan we kijken hoe wij of anderen je kunnen helpen.
  • We werken met duidelijke afspraken.

Contact

Je kunt ons bellen: 06 – 404 317 40 of 06 – 195 316 57
En je kunt ons mailen: marseille@praktijkjoss.nl of soppe@praktijkjoss.nl